De beste manier om te ervaren hoe (h)eerlijk onze producten zijn is natuurlijk door ze te proeven!
Regional Highlights organiseerde ook dit jaar weer
samen met Pieter Hubregtse en John Kostermans
een diner met uitsluitend de beste streekproducten
inclusief een passend wijnarrangement
op een bijzondere locatie.
Dit keer vond het diner plaats bij “Het Venster op Waterland” in het rustieke Broek in Waterland.
Aan mooi gedekte tafels met uniek tafellinnen van By Textielmuseum in Tilburg
hebben onze gasten kunnen genieten van overheerlijke gerechten
van streekproducten uit Noord-Holland bereid door Pieter Hubregtse.
John Kostermans zorgde voor de muzikale omlijsting.
Ontvangst met poiré, sinaasappeltortas, noten en Noordhollandse messeklever amuses :
paté met peren-saffraangelei
gerookte croûtons met makreelrillettes
hartige cake met knolselderij en oude Beemster
Voorgerecht
salade met hazenrugfilet, gemarineerde rode kool, gedroogde appel
(vegetarisch alternatief : tartelette met gerookte bloemkool)
gegrillde spitskool, longhaas van Waterlant's Weelde,
witte boontjes, tomatencompôte, waterkers
(vegetarisch alternatief : gegratineerd eekhoorntjesbrood)
bramentaartje, perensorbet en hangop van Waterlandse yoghurt
voor bij de koffie :
financiers met wilde bramen en chocolade van Patisserie Tout
ontvangst met poiré, domaine Eric Bordelet
wit : Château Massiac, sauvignon blanc, 2016 (Minervois)
rood : Château Massiac, syrah, grenache, 2016 (Minervois)
dessert : Muscat de Beaumes de Venise