Generaties lang staat de naam Veá voor het hoogste kwaliteitsniveau voor de teelt van olijfbomen en de productie van uitstekende extra vierge olijfolie. Veá heeft nieuwe extractiemethoden ontwikkeld en tegelijkertijd de traditionele methoden voor oogsten en selecteren strikt behouden. Het doel is om alleen de betere oliën te selecteren voor botteling onder hun merken L'Estornell, VEÀ en Les Costes. Tegenwoordig behoren de oliën tot de beste ter wereld.
De Arbequina olijf is een van de kleinste olijven die worden gebruikt om olijfolie te produceren. De naam "Arbequina" komt van de stad Arbeca. De olijf is vrij rond, groen-voilet van kleur en glanzend, zeer vroeg rijpend, het produceert een zeer fijne olijfolie. Indien goed gekruid, kan het ook als tafelolijf worden gegeten. Het is de meest voorkomende variëteit in Catalonië. Het komt van een kleine boom die goed bestand is tegen vorst en droogte en pas produceert na 10 tot 15 jaar rijpheid.