Osetra, milde kaviaar van de Acipenser Gueldenstaedti. De kaviaar is bruin tot zwart van kleur, licht gezouten, met een nootachtige smaak en een hele subtiele nasmaak.
INFORMATIE |
De kaviaar is goed te combineren met een blini, geroosterd broodje of direct van uw hand. Leg dan een schepje kaviaar op de bovenkant van uw hand, tussen wijsvinger en duim. Een hele lekkere combinatie is met een glas droge witte wijn. Maar wodka is ook een goede combinatie, iets overheersender. Om de kaviaar te scheppen neemt u een plastic of glazen lepel. Om de kaviaar tijdens transport koel te houden wordt het verstuurd in een volledig recyclebare verpakking, inclusief icepacks. Hiervoor vragen wij een vergoeding van Eur 7,50. Specificatie Voedingswaarden per 100 gram: Energie 1167kJ-281kcal Allergenen: bevat vis Bewaartemperatuur: tussen -4° tot -2°C Koeling op ijs: consumeren binnen 5 dagen na aanschaf Dit is een kant en klaar product, voor consumptie 10 min. van te voren uit de koeling halen Vrij van antibiotica en conserveringsmiddelen Echte kaviaar "gewoon" uit Laren (Gelderland)Kaviaar een historische delicatesseHet 'zwarte goud'. Zo wordt kaviaar vaak genoemd. De naam "kaviaar" is afkomstig van het Perzische woord خاگآور (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perzen (Iraniërs) die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren.
Lees meer over onze kaviaar
Vroeger werden de onbevruchte eitjes van de steur aangeleverd vanuit de Kaspische zee of Iran. Tegenwoordig komt de kaviaar 'gewoon' uit Laren. De Steurhoeve van Martin en Sandra Hoentjen levert naast de kaviaar ook steur-filet. Is de Steurhoeve bijzonder? Dat is het zeker, want er zijn slechts twee steur-kwekerijen in Nederland. En de Steurhoeve werkt natuurlijk zonder conserveringsmiddelen en antibiotica. Genieten van de echte Nederlandse kaviaarDe kaviaar is te goed combineren met een blini, geroosterd broodje of direct van uw hand. Leg dan een schepje op de bovenkant van uw hand, tussen wijsvinger en duim. Een hele lekkere combinatie is met champagne of een glas droge witte wijn. Maar wodka is ook een goede combinatie, iets overheersender. Om de kaviaar te scheppen neemt u een plastic of glazen lepel. Puur Natuur van eitjes tot eitjesDe kaviaar wordt licht gezouten Toezicht handel in bedreigde diersoortenDe Steurhoeve heeft een eigen uniek nummer van Cites, de organisatie die wereldwijd toeziet op de handel in bedreigde en beschermde dier- en plantensoorten.
Zorg en ambachtDe productie van kaviaar is een secuur werk. De eieren worden op een zeef uit het vlies gehaald en gespoeld met koel water tot het water helder is, waarna ze kunnen uitlekken. De eieren worden gewogen en licht gezouten, nu mogen we spreken over kaviaar. Direct na het zouten wordt de kaviaar verpakt in blikken en onder vacuüm verpakt. De blikken variëren 10 gram tot een 1 kilo.
Selectie man/vrouw, stadium kaviaarAls de vissen in een volwassen stadium komen, kan de selectie man/vrouw plaatsvinden. Voor de Siberische steur 2-3 jaar, voor de Russische steur 4-5 jaar. Dit gebeurt met een scan. De vis wordt in een goot geplaatst en ondervindt hiervan geen schade. De scan wordt ook gebruikt om te bepalen of de al eieren geschikt zijn voor de kaviaar.
Nose to tailBij de verwerking van de steur kunnen bijna alle delen van de vis gebruikt worden. De eitjes voor de kaviaar, de filet voor verse vis of als gerookt product. De buik wordt een bitterbal en saus of bouillon van de graat. De huid kan gelooid worden tot leer, de buikflap wordt gedroogd en gebruikt als hondenvoer. |
MEER INFORMATIE OVER DEZE SPECIALIST |