Een eenvoudig te bereiden verrassend gerecht.
In de Italiaanse keuken worden de beste ingrediënten gebruikt, waardoor het altijd weer verrassend lekker is.
Probeer maar!
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht.
Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten, maar nadat vanuit Zuid-Amerika mais in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van mais voor in de plaats.
Behalve in Noord-Italië wordt het gerecht ook als authentiek beschouwd in delen van Zwitserland (met name Ticino) en Oostenrijk.
Van oorsprong is polenta voedsel voor arme mensen.
Tegenwoordig kan het ook in betere restaurants op het menu worden gevonden.
Lekker bij geitenkaas, caprese of een kaasplankje.
Buon appetito,
Karin Breet
Voor 4 personen
250 gr.instant polenta
50 gr.boter
3 eetl. Parmezaanse kaas
500 gr.gemengde paddestoelen in dikke plakjes
3 tenen knoflook,fijn gehakt
2eetl.tijmblaadjes
150 gr.gorgonzola dolci ( of dolce latte) in stukken gescheurd
50 gr.geroosterde,gehakte walnoten
Zeezout,peper
Heerlijk met rucola aangemaakt met olijfolie en balsamico
Roer de polenta door kokend water en kook hem volgens voorschrift op het pak.
Voeg als de polenta klaar is de helft van de boter,de parmezaan,peper en zeezout toe.
Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Doe de polenta in een licht ingevette koekepan en spreid hem met een houten lepel uit tot een gelijkmatige laag. Laat de polenta opstijven.
Verhit de oven tot 180 graden.
Bak de afgekoelde polenta op halfhoog vuur tot de onderkant krokant en goudbruin is.
Zet de pan in de oven en warm de polenta door terwijl je de paddestoelen bakt.
Bak de paddestoelen in de overgebleven olie en boter tot ze gaar zijn. Voeg de knoflook en tijm toe en bak kort mee.
Stort de polenta op een schaal en beleg hem met de paddestoelen,gorgonzola,walnoten en wat aangemaakte rucola.