Wat is fregola?

Fregola is een pastasoort  afkomstig van Sardinië. Je herkent fregola meteen aan zijn speciale vorm, het zijn kleine pasta bolletjes, het lijkt op rizo of couscous.

Het wordt gemaakt van semola (grof gemalen harde tarwe) en wordt net als  risotto gekookt in de bouillon.

Wat fregola pasta ook bijzonder maakt is de lichte nootachtige smaak.

Het is een multifunctionele pasta, heerlijk in salades, soepen, maar ook in de gewone pasta gerechten.

Ik vond een heerlijk fregola pasta salade recept van Janny van der Heyden en deel deze graag met jullie.

 

Ingredienten voor 4 personen:

  • 350 gr fregola
  • 3 el olijfolie
  • Citroen olijfolie ong. 1-2 el
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 komkommer
  • 250 gr kersttomaatjes
  • 3 el pijnboompitten
  • 2-3 el zwarte olijven zonder pit
  • 200 gr feta
  • Takjes verse munt (naar eigen smaak toevoegen)
  • Bosje peterselie
  • Bosje lente uitjes

 

Bereidingswijze:

Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta (zonder deksel op de pan , regelmatig roeren)in 12 minuten gaar. Spoel af en laat uitdampen.

Meng de beide oliën en pers hierboven de teen knoflook uit.

Was de komkommer en snijd in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

Maak de lente uitjes schoon en snijd in kleine ringetjes en snijd de tomaatjes in vieren.

Rooster de pijnboompitten goudbruin. Verkruimel de feta. Hak de kruiden, halveer de olijven.

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Tip:

Ik heb hier de Arbequina olijfolie Early Harvest en olijfolie citroen van Marina Colonna gebruikt. Kijk eens op de site voor nog meer heerlijke oliën!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »