Dit is een recept van Sándor Marsi, chefkok bij Villa Marsi (Le Marche, Italië).
Ingrediënten
300 gram gedroogde tarwe korrels
klein bosje peterselie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 kleine ui
1 theelepel mosterd
1 eetlepel kappertjes
3 tomaten
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
15 olijven zonder pit
Olijfolie
3 eetlepels rodewijnazijn
Vers gemalen peper en zout
Bereiding
Zet de tarwe een nacht in de week en kook hem daarna in zout water gaar en spoel koud. Snijd de wortel, bleekselderij, olijven en rode ui in fijne kleine blokjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd ook in kleine blokjes.
Pluk het blad van de peterselie en snijd de ui in stukken, doe dit in een maatbeker samen met de azijn, mosterd en kappertjes en draai het fijn met de staafmixer en voeg langzaam de olijfolie erbij. Meng de tarwe met de blokjes groenten en breng op smaak met de dressing.