Dit recept vond ik in de Delicious. Het is een verassende combinatie van anijs, gember, pompoen en de ziltige smaak van vis.
Het is een recept van Haar van Boven dat ik naar eigen smaak heb aangepast.
Eet smakelijk!
Karin Breet
voor 6 tot 8 personen
3 steranijs
1 el versgeraspte gember
1 grote ui, fijngesneden
2 el boter
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 hele flespompoen, ongeveer 1 kilo, zonder pitjes in blokjes gesneden
1 ½ l groente/kippenbouillon
1 el vers geraspte gember
24 rivierkreeftjes of cocktailgarnalen
1 el olijfolie
Klop 150 ml crème fraîche los. Fruit op laag vuur de steranijs, verse gember, de ui en wat zout in de boter en de olie. Fruit aan tot de ui zacht is. Voeg paprikapoeder toe. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak al omscheppend even mee.
Giet de bouillon erbij roer en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal de steranijs eruit en bewaar evt. voor garnering.
Pureer de soep met een staafmixer. Doe dit zo’n 7-10 minuten om een gladde soep te krijgen.
Roer 1 el gember door de rivierkreeftjes en laat 30 minuten staan. Bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de rivierkreeftjes al omscheppend 2 minuten op matig hoog vuur.
Leg 3-4 rivierkreeftjes in elke kom. Verdeel de soep over 6-8 kommen en voeg een lepel losgeklopte crème fraîche toe.