Wil je ook eens lekkere tapas of pinchos maken met de producten van Regional Highlights?
Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en zijn broodtapas van vers gebakken stokbrood. Hiervan worden schuine dikke plakken gesneden en rijk belegd met bijzondere combinaties van ingrediënten van goede kwaliteit.
Spaanse pinchos met serranoham & manchego
6 stuks
Ingrediënten:
6 sneedjes stokbrood
3 plakken serranoham
4 cherrytomaten
25 gr manchego
8 groene olijven (evt.met paprika pigment)
2 gr verse peterselie
1 el olijfolie extra vierge
Peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de tomaten, manchego, olijven en peterselie erg fijn. Meng dit met de olijfolie en voeg peper naar smaak toe.
Beleg de sneetjes stokbrood met een half plakje serranoham. Verdeel de olijven-manchego chutney over de sneden stokbrood.
Tip:
Je kan de chutney prima een paar uur van te voren maken. De belegde pinchos blijven belegd zo’n 2 uur goed van smaak.
Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk:
Pinchos met spinazie-ricotta omelet
Pinchos met gehaktballetjes in tomatensaus
Pinchos met salsa tumaca
Pinchos met crème van tonijn
Eet smakelijk!
Karin Breet