Wil je ook eens lekkere tapas of pinchos maken met de producten van Regional Highlights?
Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en zijn broodtapas van vers gebakken stokbrood. Hiervan worden schuine dikke plakken gesneden en rijk belegd met bijzondere combinaties van ingrediënten van goede kwaliteit.
Pinchos met witte tonijn, ui en ansjovis:
6 stuks
Ingrediënten:
1 blikje witte tonijn in olie
1 kleine ui zeer fijn gesnipperd
Flinke lepel mayonaise
Beetje citroensap
Vers gemalen zwarte peper naar smaak
6 Ansjovis filets
Bereiding:
Tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, beetje citroensap en peper goed door elkaar mengen
Verdeel de salade over de sneetjes stokbrood
Garneer met een reepje ansjovis
Tip:
Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk:
Pinchos met spinazie-ricotta omelet
Pinchos met gehaktballetjes in tomatensaus
Pinchos met salsa tumaca
Pinchos met creme van tonijn
Eet smakelijk!
Karin Breet